FYZIOKIDS PROGRAM

Fyzická, psychická aj technická príprava na pôrod a šestonedelie, prevencia vzniku diastázy a dysfunkcií svalov panvového dna po pôrode.

 

Program FYZIOKIDS ponúka množstvo výhod pre deti od 0 do 17 rokov, zameriavajúc sa na diagnostiku, korekciu, edukáciu rodičov a liečbu problémov s pohybovým aparátom. Tu sú hlavné výhody tohto programu:

  • Komplexná diagnostika: Program poskytuje detailnú diagnostiku pohybového aparátu detí, čo umožňuje presné určenie problémov a nastavenie individuálneho plánu liečby.

  • Efektívna korekcia: Cvičenia a terapie sú navrhnuté tak, aby efektívne korigovali identifikované problémy. Pomáhajú zlepšiť držanie tela, motorické schopnosti a celkové fyzické zdravie detí.

  • Edukácia rodičov: Program zahŕňa aj edukáciu rodičov, čím im poskytuje dôležité informácie a techniky, ktoré môžu použiť doma na podporu správneho vývoja pohybového aparátu svojich detí.

  • Cielená liečba: Špecializovaná liečba je zameraná na konkrétne problémy, ako sú skolióza, ploché nohy, nesprávne držanie tela a iné poruchy pohybového aparátu, čím sa zvyšuje efektivita liečby.

  • Výhodná cena: Program obsahuje 5 stretnutí za výhodnejšiu cenu, čo poskytuje rodinám cenovo dostupnú možnosť kvalitnej fyzioterapie pre ich deti.

  • Dlhodobé výsledky: Pravidelné stretnutia a konzultácie zabezpečujú sledovanie progresu a úpravu liečebného plánu podľa potreby, čo vedie k dlhodobým pozitívnym výsledkom.

  • Prevencia problémov: Včasná diagnostika a intervencia môžu pomôcť predísť budúcim problémom s pohybovým aparátom, čím sa zlepšuje kvalita života detí aj v dospelosti.

Program FYZIOKIDS je teda komplexným riešením, ktoré sa stará nielen o liečbu, ale aj o prevenciu a edukáciu, čím zabezpečuje celkový zdravý vývoj pohybového aparátu detí.

  • Novorodenci a dojčatá: Deti s oneskoreným vývojom motorických zručností, tortikolisom (stuhnutý krk), plagiocefáliou (deformácia hlavičky) alebo svalovou slabosťou.

  • Deti s neurologickými poruchami: Deti s diagnózami ako cerebrálna obrna, spinálna svalová atrofia, muskulárna dystrofia alebo pervazívne vývojové poruchy.

  • Deti s ortopedickými problémami: Deti s plochými nohami, skoliózou, rôznymi deformitami končatín, kĺbových porúch, či problémami s držaním tela.

  • Deti po úrazoch alebo operáciách: Deti, ktoré potrebujú rehabilitáciu po zlomeninách, výronoch, chirurgických zákrokoch alebo iných úrazoch.

  • Deti s respiračnými problémami: Deti trpiace astmou, cystickou fibrózou alebo inými respiračnými ochoreniami, ktoré potrebujú podporu pre zlepšenie dýchacích funkcií.

  • Deti s oneskoreným vývojom: Deti, ktoré nedosahujú vývojové míľniky v primeranom čase, ako je sedenie, lozenie, chodenie a jemná motorika.

  • Deti s genetickými poruchami: Deti s Downovým syndrómom, Rettovým syndrómom alebo inými genetickými poruchami, ktoré ovplyvňujú motorický a kognitívny vývoj.

  • Deti s problémami s rovnováhou a koordináciou: Deti, ktoré majú problémy s udržiavaním rovnováhy, koordináciou pohybov alebo sa často potkýnajú a padajú.

  • Deti s chronickými ochoreniami: Deti s chronickými zdravotnými problémami, ktoré ovplyvňujú ich schopnosť sa pohybovať alebo vykonávať každodenné aktivity.

  • Deti, ktoré potrebujú zlepšiť fyzickú kondíciu: Deti, ktoré potrebujú posilniť svaly, zlepšiť vytrvalosť a celkovú fyzickú kondíciu pre lepšie zvládanie každodenných činností a športových aktivít.

  1. Komplexná vstupná diagnostická fyzioterapia je základom k ďalšej práci
  2. Fyzio tréningy, ktoré presne odzrkadľujú potreby detí v jednotlivých fázach rastu, vývinu a vývoja.
  3. Komplexné riešenie v podobe opakovaných návštev, ktoré sú zároveň aj kontrolou, ako sa zlepšili výsledky s odstupom času.

Program jej možné predlžovať až vliečenia problému.

Najčastejšie je to kombinácia fyzioterapie na lôžku, kedy dochádza k manuálnemu uvoľňovanie spazmov a blokád a aktívneho pohybu na zlepšenie pohybových vzorcov a aktívnych polôh, cvičenia, návodov a rád pre rodičov, ako všetko aplikovať v bežnom živote.

  1. Je potrebné sa objednať cez náš rezervačný systém, kde si vyberiete službu: Vstupná detská fyzioterapia (1. návšteva)
  2. Mailom Vám príde potvrdenie o termíne
  3. Pri prvej návšteve nie je nutné mať špeciálne oblečenie – diagnostika prebieha v spodnom prádle/ plienke/ naholo
  4. Pokiaľ máte otázky, neváhajte nás kedykoľvek kontaktovať: +421 947 962 955

Tu sú niektoré hlavné kontraindikácie:

  • Akútne infekčné ochorenia: Deti s akútnymi infekčnými chorobami, ako sú horúčka, infekcie dýchacích ciest (napr. bronchitída, pneumónia), vírusové infekcie (napr. chrípka), by mali vyčkať na zlepšenie ich stavu pred začatím fyzioterapie.
  • Akútne zápalové stavy: Ak má dieťa akútny zápal, napríklad akútny zápal kĺbov (artritída), fyzioterapia by sa mala vykonávať len pod lekárskym dohľadom.
  • Nádorové ochorenia: Deti s nádorovými ochoreniami, ktoré sú aktívne liečené (chemoterapia, rádioterapia), by mali mať fyzioterapiu prispôsobenú ich aktuálnemu zdravotnému stavu a koordinovanú s onkologickým tímom.
  • Závažné kardiovaskulárne problémy: Deti s ťažkými kardiovaskulárnymi ochoreniami, ako sú kongenitálne srdcové vady s aktuálnymi komplikáciami, by mali mať fyzioterapiu riadne koordinovanú s kardiológom a vykonávanú pod jeho dohľadom.
  • Poruchy krvácania: Deti s poruchami krvácania alebo užívaním antikoagulačnej liečby by mali mať fyzioterapiu vykonávanú s mimoriadnou opatrnosťou a pod dohľadom lekára.
  • Akútne poruchy pohybového aparátu: Deti s čerstvými úrazmi, zlomeninami, štípnutiami alebo inými akútnymi poruchami pohybového aparátu by mali mať fyzioterapiu začatú až po dostatočnej stabilizácii a zotavení sa.
  • Vysoké riziko pre neurologické komplikácie: Deti s neurologickými ochoreniami, ktoré môžu mať riziko závažných neurologických komplikácií (napr. epilepsia s častými záchvatmi), by mali mať fyzioterapiu koordinovanú s neurologickým odborníkom.
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

*možnosť platby aj na splátky od 50€/ mesačne. Pre klientov našich iných programov zľava 20% na detské fyzio a 15% program FYZIOKIDS.

Referencie